Gluteeni- ja piimavaba sai pildil koos taimse majoneesi ja herne-India pähkli määrdega.

  • 250 g Semper Fin Mix jahusegu
  • 2 tl guarkumm (või lisaks 50 g Nonna gluteenivaba tumedat jahusegu)
  • erinevad seemned
  • 1 sl Fiber Husk (psyllium)  Pildiotsingu fiberhusk tulemus
  • 1 pakk (6 g) gluteenivaba märgistusega kuivpärmi
  • 30-50 g pruuni suhkrut
  • 1-1,5 tl soola
  • 0,5 tl jahv. kardemoni
  • 0,2 l sojapiima
  • 2 muna
  • 50 g taimset margariini või 40 g õli

taimsed margariinid

gluteeni- ja piimavaba Semper´i jahusegu FIN MIX

 

 

 

 

 

 

Sega omavahel jahusegu, guarkumm, sool, seemned, kuivpärm ja kardemon. Sulata margariin ning soojenda sojapiim käesoojuseni. Sega sooja “piima” hulka 1 sl (mitte kuhjaga) psylliumi, sega hoolikalt, et eemaldada psylliumi tükid. Lisa sulatatud margariin, muna ning suhkur. Sega hulka kuivained.

Kata taignakauss rätikuga ning lase kerkida soojas kohas umbes 0,5 tundi. Vormi sobiva kujuga tooted ning lase veel 0,5 tundi kerkida. Määri pealt munaga ning küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures umbes 20 minutit kuni see on pealt kuldpruun.