• 170 g toortatratangu
  • 70 g riivitud porgandit
  • 70 g riivitud õuna
  • 15 g chia seemneid
  • 20 g päevalilleseemneid (seesamiseemneid)
  • 1 muna
  • 1 tl gluteenivaba küpsetuspulbrit
  • sidrunimahla
  • Demerara suhkrut
  • Soola
  • (Vaniljepulbrit)
  • 30 g oliiviõli (kookosõli)

 

Leota toortatratangu vähemalt 4 tundi. Pese hoolikalt ning purusta näiteks kannmikseris koos õliga. Vahusta muna suhkruga. Sega kõik ained omavahel kokku.

Aseta pätsikesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Võid vajutada pätsid ka laiaks ning valmistada lamedaid küpsiseid.

 

Küpseta 200 kraadi juures kuni pätsikesed on pealt kuldpruunid.

NB! Soolaseid pätsikesi saab maitsestada erinevate ürtidega ning serveerida koos taimsete määretega.