Avaldatud: 21. august 2016
Kui kevadel on karulaugu üleküllus, siis tasuks seda külmutada ning hiljem kasutada näiteks pesto valmistamisel.
Karulaugupesto
- 300 g karulauku
- 100 g kõrvitsaseemneid
- 25 g India pähkleid (leotada, koorida)
- 140 g taimset parmesani (veggo.ee), riivida
- sidruni mahl, soola, musta jahv.pipart
- (küüslauku)
- 3 dl oliiviõli (MyItaly)
- 3 tl agaavisiirupit
- basiilikut
Kui karulauk on külmutatud, siis sulata. Pane tooraine kannmikserisse ning püreesta ühtlaseks massiks.
Toornäkileivad
3 plaati
Retsept on paradiisitüdrukute retseptiraamatust ning pisut kohandatud.
- 400 g linaseemneid
- 3 porgandit
- 3 sellerivart
- 1 punane sibul
- 3 küüslauguküünt
- 1 punane paprika
- 40 g päikesekuivatatud tomateid (MyItaly)
- peterselli, tüümiani, murulauku …
- sidruni mahla, meresoola, kurkumit, musta jahv.pipart
Tükelda köögiviljad veidi väiksemateks tükkideks ning pane kannmikserisse.
Püreesta. Jahvata pooled linaseemnetest, pooled jäta terveks.
Sega linaseemned ja köögiviljapüree omavahel.
Määri õhuke kiht segu toidukuivati plaadile.
Kuivata 42 kraadi juures umbes 8 – 12 tundi. Vahepeal keera teine külg.
Peale kuivatamist lõika kääridega soovitud suuruse ja kujuga näkileibadeks.