Kui kevadel on karulaugu üleküllus, siis tasuks seda külmutada ning hiljem kasutada näiteks pesto valmistamisel.

 

Karulaugupesto

  • 300 g karulauku
  • 100 g kõrvitsaseemneid
  • 25 g India pähkleid (leotada, koorida)
  • 140 g taimset parmesani (veggo.ee), riivida
  • sidruni mahl, soola, musta jahv.pipart
  • (küüslauku)
  • 3 dl oliiviõli (MyItaly)
  • 3 tl agaavisiirupit
  • basiilikut

Kui karulauk on külmutatud, siis sulata. Pane tooraine kannmikserisse ning püreesta ühtlaseks massiks.

 

Toornäkileivad

3 plaati

Retsept on paradiisitüdrukute retseptiraamatust ning pisut kohandatud.

  • 400 g linaseemneid
  • 3 porgandit
  • 3 sellerivart
  • 1 punane sibul
  • 3 küüslauguküünt
  • 1 punane paprika
  • 40 g päikesekuivatatud tomateid (MyItaly)
  • peterselli, tüümiani, murulauku …
  • sidruni mahla, meresoola, kurkumit, musta jahv.pipart

20160819_094221

Tükelda köögiviljad veidi väiksemateks tükkideks ning pane kannmikserisse.

 

 

 

 

 

 

 

20160819_095234Püreesta. Jahvata pooled linaseemnetest, pooled jäta terveks.

 

 

 

 

 

 

 

20160819_102220

Sega linaseemned ja köögiviljapüree omavahel.

 

 

 

 

20160819_102149Määri õhuke kiht segu toidukuivati plaadile.

 

 

 

 

20160819_134608Kuivata 42 kraadi juures umbes 8 – 12 tundi. Vahepeal keera teine külg.

 

 

 

 

 

 

 

20160821_161116Peale kuivatamist lõika kääridega soovitud suuruse ja kujuga näkileibadeks.