Avaldatud: 28. juuni 2019
Vähese süsivesikutesisaldusega röstsai ürdimäärdega
100 g röstsaia annab 12 g sv, imenduvaid sv 3 g
1 viil (30 g) = 3,6 g sv/ imenduvaid sv 0,8 g
- 5 muna
- 1 dl (35 g) Fibrex´i suhkrupeedihelbeid
- 2 sl (20 g) FiberHusk´i (psülliumi)
- 1 dl (40 g) mandlijahu
- 1 dl (40 g) kookosjahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl soodat
- 1 tl soola
- 3 sl õli
- 200 g kuuma vett
- 2 sl õunaäädikat
- (küüslaugu- või sibulapulbrit, ürte, seemneid, hakitud pähkleid)
- peale puistamiseks seesamiseemneid
Vahusta munad kergelt, lisa õli ja õunäädikas. Sega kuvained omavahel.
Lisa vahustatud munadele kuivained ning kõige lõpus järk-järgult kogu aeg segades kuum vesi. Vajadusel lisa vett rohkem.
Vooderda keeksivorm küpsetuspaberiga ning tõsta taigen vormi, vajuta märgade kätega pealt siledaks ning puista peale seesamiseemneid.
Küpseta 180 kraadises ahjus umbes 1 tund. Vajadusel kata pealt fooliumiga.
Samast taignast saab valmistada ka kukleid ning hamburgerisaiu. Sel juhul on küpsemisaeg umbes 30 minutit.
Ürdimääre:
- murulauk
- petersell
- basiilik
- kõrvitsaseemned
- India pähklid
- küüslauk
- Külmpressitud oliiviõli
- sool, õunaäädikas või sidrunimahl
Püreesta kõik ühtlaseks massiks.