Avaldatud: 21. august 2016
Spinatipesto
- 300 g spinatit
- 140 g kõrvitsaseemneid
- 140 g taimset parmesani (veggo.ee)
- sidrunimahla, meresoola, jahv. musta pipart
- 3 dl oliiviõli (MyItaly)
- 3 küüslauguküünt
- 2 tl agaavisiirupit
- basiilikut
Pane kõik pesto toorained kannmikserisse ning püreesta ühtlaseks massiks, maitsesa.
Suvikõrvitsaspagetid
- 1 suvikõrvitsat (väiksem)
- spinatipestot
- taimset juustu (veggo.ee, müüakse Prismades, Lõuna-Eesti Ökokeskuses, Mahemarketis)
- Soovi korral teisi köögivilju – herned, paprika, tomat, kurk jne
Valmista suvikõrvitsast spiraallõikuriga spagetid. See tegevus meenutab pliiatsi teritamist.
Sega pesto suvikõrvitsaspagettide hulka, riivi peale taimset juustu.