Avaldatud: 12. veebruar 2016
Foto: Merilin Vesingi
Retsept ajakirjast “Oma Maitse”, jaanuar 2016
- 50 g India pähkleid (leotada umbes 4 tundi)
- 1,5 sl gluteenivaba maitsepärm
- 1,5 tl tapiokitärklist
- 1,5 tl aga-agarit (3 g)
- 1,5 sl sidrunimahla
- 1,2 + 1,2 dl vett
- 1 tl kurkumit või broilerimaitseainet
- (küüslaugupulber, suitsuse paprika pulber, broilerimaitseaine, kuivatatud ürdid).
Jälgi, et maitsepärm oleks gluteenivaba. Näiteks Rapunzel´i maitsepärm/ pärmihelbed on valmistatud nisu baasil.
Loputa leotatud pähklid külma veega korralikult läbi. Sea agar-agar 1,2 dl külma veega. Pane kõik ained kannmikserisse ja peenesta ühtlaseks kreemiks. Kalla segu potti ja kuumuta segu keskmisel keemiskuumusel, kuni saad paksu, pannkoogitainast meenutava massi (1-2 minutit). Kalla segu õliga määritud brüleekreemivormi ning jäta jahtuma. Jahtunult tõsta vormid veel vähemalt paariks tunniks külmkappi.