Kukeseenepirukas (gluteeni- ja laktoosivaba)

Muretaigen:

  • 100 g laktoosivaba või
  • 1 muna
  • soola
  • 150 g gluteenivaba jahusegu Semper FIN MIX
  • 1 tl Fiber Husk
  • 1 tl gluteenivaba küpsetuspulber

Täidis:

Näpi toapehme või kuivainete ja munaga ühtlaseks taignaks. Pane külmkappi tahenema.

Tükelda puhastatud kukeseened ning kuumuta kuival pannil kuni enamus veest on aurustunud. Lisa või ja sool ning kuumuta läbi.

Vajuta taigen vormi põhja ja servadesse. Küpseta 200 kraadi juures 10 minutit. Klopi muna ja vahukoor ühtlaseks massiks, vajadusel lisa soola.

Jaota kukeseene-või segu ühtlaselt taignapõhjale ning vala üle vahukoore-muna seguga. Küpseta 15 minutit 190 kraadi juures.