Vähese süsivesikutesisaldusega lihapirukad 

19 tk

  • 4 muna
  • 120 g (1,5 dl) suvikõrvitsat (peeneks riivitud)
  • 60 g (1,5 dl) mandlijahu
  • 10 g (1,5 sl) kookosjahu
  • 0,5 tl soola
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 20 g (2 sl) fiberhuski
  • 10 g (3 sl) pofiberi
  • 300 g lihapiruka täidist

Vahusta kergelt munad mikseriga. Sega munavahu hulka ka kõik ülejäänud koostisosad ja lase seista u. 10 minutit.

Tee käed märjaks. Tõsta väike taignapall peopesale ning vajuta lamedaks, aseta selle keskele paras kogus pirukatäidist. Tõsta taignaservad täidise peale.

Määri pirukad pealt lahtiklopitud munaga ning puista peale seesami- või linaseemneid.

Küpseta 190 kraadises ahjus u 20-25 minutit.

100 g on süsivesikud – 7,7 g, kiudaineid – 5,6 g; imenduvaid süsivesikuid 2 g

1 pirukas (30 g) on süsivesikuid  2,3 g, kiudaineid 1,7 g; imenduvaid sv – 0,6 g