Avaldatud: 28. august 2017
Põhi:
- 200 g keedetud kartuleid
- 140 g gluteenivaba jahusegu (Semper FinMix)
- 100 g laktoosivaba võid
- 1 muna
Riivi keedetud kartul. Mudi hakitud võist, riivitud kartulist, munast, jahust ja soolast kiiresti taignapall. Pane 30 minutiks külmkappi.
Vajuta taigen jahuste kätega vormi põhja ning servadesse. Lase veel 1 tund külmkapis seista.
Eelküpseta 200 kraadi juures umbes 10 minutit.
Täidis:
- 250-300 g pannil kuumutatud kukeseeni (värskelt umbes 1-1,5 l)
- 70 g mugulsibulat
- 2 muna
- õli
- soola, musta jahv. pipart
- 150 ml laktoosivaba vahukoort
- (100 g lakoosivaba riivjuustu)
Täidise valmistamiseks puhasta ja tükelda mugulsibul. Kuumuta kergelt pannil õli sees. Kukeseeni kuumuta kuival pannil seni kuni enamus veest aurustunud.
Kata eelküpsetatud pirukapõhi kukeseente ja mugulsibulaga.
Sega omavahel vahukoor, munad, maitseained ja soovi korral riivjuust ning vala pirukale.
Küpseta 190-kraadises ahjus 20-30 minutit.