Aeg on võtta sügavkülmast välja külmutatud marjad (astelpajud, pohlad, mustikad, mustsõstrad) ning valmistada pühadeks üks maitsev jäätis.

  • 1 pk Santa Maria  kookospiima tahket osa (taimset vahukoort – riisi-, soja- või kookosvahukoort)
  • 0,5 pk kookoskondenspiima
  • 1 dl astelpajusid (sulata ning pressi läbi sõela, kasuta mahla, kestad kuivata)

 

 

Kookoskondenspiima müüakse Stockmannis ja Via Naturale´s.

 

 

Vahusta kookospiima tahke osa, lisasin vahustamise lõpupoole ka veidi kookospiima vedelamat osa. Mikserda juurde kondenspiim ja astelpajudest välja pressitud mahl.

Pane segu jäätisemasinasse.

 

 

 

 

 

Vali programm “gelato”, mis töötab umbes 30-40 min. Kookospiimast valmistatud jäätisemass külmub kiirelt ning programmiga “ice cream” ei jõua masin programmi lõpupoole jäätisemassi enam segada ning programm tuleks lõpetada ikkagi enne lõppu.

Valmis pehme jäätisemassi võib pakendada ka õhukindlasse karpi ning külmutada sügavkülmas või serveerida kohe. Kaunistatud astelpajude ja kuivatatud astelpajukestadega.