Piparkoogivahvlid tatrajahuga

20 tk

  • 50 g (60 ml) tumedat siirupit
  • 50 g suhkrut
  • 2 tl piparkoogimaitseainet
  • 100 g võid
  • 1 muna
  • 300 ml piima
  • 200 g gluteenivaba tatrajahu
  • 1 tl gluteenivaba küpsetuspulbrit
  • soola

Sega kuivained omavahel – tatrajahu ja küpsetuspulber.

Pane suhkur ja siirup paksupõhjalisse kastrulisse ning kuumuta, kuni suhkur on sulanud. Lisa piparkoogimaitseaine ja kuumuta veel paar minutit.

Võta kastrul tulelt, lisa tükeldatud või ja sega kuni või on sulanud. Lase segul veidi jahtuda ja klopi siis hulka lahtiklopitud muna.

Lisa segu hulka vaheldumisi kuivained ja piim. Lase taignal veidi paisuda. Küpseta vahvlimasinaga õhukesed vahvlid.

Vahelduseks piparkookidele saab jõulumaitseid nautida ka vahvleid süües. Kui aega napib, siis võta valmis piparkoogitaigen ning lisa sinna nii palju piima, et taigen oleks vahvlitaigna konsistentsiga.