Avaldatud: 11. märts 2017
Ühest kikerhernekonservist saab kaks erinevat toodet – kikerhernestest koogi – muffinid ja konservivedelikust taimse besee.
- 2 kikerhernekonservi
- 1 purk kookoskondenspiima
- 2 muna
- soola
- 50 g taimset margariini/ taimeõli või kookosõli
- 3 sl kakaopulbrit
- 2 sl kartulitärklist
- (Vaniljepulbrit)
Glasuur:
- 50 g taimset margariini
- 2 sl kakaopulbrit
- 120 g kookospiima
- 2 sl agaavisiirupit
Kaunistuseks: taimset beseed, mis on valmistatud sama kikerhernekonservi vedelikust.
Püreesta köögikombainis nõrutatud kikerherned ja kookoskondenspiim püreeks. Lisa ülejäänud toorained ning püreesta segu ühtlaseks massiks.
Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (26 cm) ning küpseta 180 kraadi juures 20-30 minutit. Lase koogil jahtuda ning vala peale jahutatud glasuur. Kaunista.
Glasuuri valmistamiseks sulata taimne margariin koos kookospiimaga ning sega juurde kakaopulber. Kuumuta veidi, sega hulka agaavisiirup. Lase veidi jahtuda ning vala seejärel koogile.