Avaldatud: 24. jaanuar 2016
http://www.viljatuote.net/tuotteet.html?id=1/2
Viljatuote tume jahusegu (tatrajahu, kartulihelbed, jäme linaseemnejahu, psyllium) on kiudaineterikas ning säilitus- ja lisaaineteta). Pakendil puudub küll märge piimavaba, kuid jahusegusse ei ole lisatud piima-, vadaku- ega lõssipulbrit.
Müüb Prisma.
- 550 ml vett/ taimset „piima“/ vee ja taimse „piima“ segu
- 40 g presspärmi
- 1 sl psylliumi
- 350 g Viljatuote tumedat gluteenivaba jahusegu
- 1,5 – 2 tl soola
- 1,5 – 2 sl agaavisiirupit
- 90 g taimeõli (1 dl)
Soojenda vesi või taimne „piim“ käesoojuseni, lahusta selles presspärm. Lisa psyllium, sega ning jäta paariks minutiks paisuma.
Sega hulka siirup, sool, õli ning pool jahu kogusest. Sega taignakonksudega, lisa segamise ajal ülejäänud jahu väikeste koguste kaupa. Jätka segamist kuni taigen on sile ja läikiv.
Kata taignakauss rätikuga ning pane 1 tunniks sooja kohta kerkima.
Seejärel vormi märgade kätega sobiva suurusega kuklid (minul jagus taigent 12 kukli valmistamiseks) ning pane ahjuplaadile kerkima veel 10 minutiks.
Küpseta 200 kraadi juures umbes 20 minutit.