Eritoitumine Facebookis

Retseptid

Gluteeni- ja piimavabade pelmeenide mõte sündis Kristel Klettenberg´il, kes enda sõnul oli nagu sütel soovist valmistada maitsvad gluteenivabad pelmeenid. Üritasin pelmeene valmistada ka pelmeenivormiga, kuid kurvastuseks tõdesin, et riisijahust valmistatud taigen on selleks liiga rabe ning mureneb kergesti.  Seepärast soovitan gluteenivabasid pelmeene valmistada ükshaaval käte vahel. Umbes 25 – 30 tk (3 portsjonit) Pelmeenitainas: 220 g riisijahu (täistera) 80 g kartuli- või maisitärklist 120 ml vett 1 tl meresoola 1 – 2 sl taimeõli 1…

Hummus (ehk kikerhernepasta) marineeritud peediga 1 purk konserveeritud või keedetud kikerhernest 2 sl oliiviõli 2 sl tahiinit 1 küüslauguküüs 60 ml sidrunimahla maitse järgi soola, musta jahv.pipart Mikserda kõik püreeks.     Marineeritud peedid:  1 keedupeet 1 sl külmpressitud oliiviõli 1 tl punast veiniäädikat 1 küüs küüslauku Soola, pipart Viiluta keedetud peet õhukesteks viiludeks ning pane kaussi. Vala peale oliiviõli, punane veiniäädikas, hakitud küüslauk, sool ja pipar. Sega hästi läbi ning jäta vähemalt 15 minutiks…

Retseptid 23.10.2015

Sildid:

1„Kommi asemel“ ehk purustatud ning kuivatatud marjapüreed. Valmista erinevaid püreesid toorestest või külmutatud marjadest ja puuviljadest: õuna-pirnipüree, maasika-vaarikapüree, mangopüree , pohla-mustikapüree, maasika-mustikapüree, vaarika-mustikapüree, maasika-varika-punasesõstrapüree, mustika-punasesõstrapüree, õuna-vaarika-astelpaju-mustikapüree .. Soovi korral kasuta magustajat – mett, agaavisiirupit … maitseaineid – kaneeli, vaniljet … paksendajat – jahvatatud kanepiseemneid, maisitärklist, tatrajahu, chiaseemneid (lase  püreel enne kuivama panekut paisuda) … Aja püree 4-5 mm paksuselt Excaliburi Paraflexx aluslehele (kangale) laiali või tilguta tilkadena aluslehele.     Tõsta alusleht koos püreega kuivati restile…

Retseptid 22.10.2015

Sildid:

Foto autor: Merilin Vesingi KINOAKÜPSISED Retsepti autoriks on Lili Tiks, kes armastab head ning tervislikku toitu. 180 g gluteenivaba kaerahelbeid (jahvatatud) 150 g kinoad (loputatada, kuivatada ja seejärel jahvatada) 1 tl gluteenivaba küpsetuspulbrit 125 g võid (võib asendada laktoosivaba võiga või kookosrasvaga) 150 g indiaani- või palmisuhkrut 2 muna 50 g toorkakaoubasid või kuivatatud jõhvikaid ja mustikaid vanillipastat Jahvata kinoa ja kaerahelbed jahuks ning sega selle hulka küpsetuspulber. Klopi lisakausis või ja suhkur, kuni tekib…

Retseptid 09.08.2015

Sildid:

Foto: Merilin Vesingi   Tarretise valmistamist alusta mahla valmistamisest. Mahla valmistamine: 2 kg punaseid sõstraid (poolvalminud) 1 l vett Marjad pesta ning panna keedunõusse. Valada peale külm vesi (vesi katab marju). Kuumutada keemiseni. Keeta tasasel tulel mõni minut. Marjad vajutada aeg-ajalt vastu potiseina katki. Eemaldada tulelt ning lasta kaanega kaetult seista paar tundi. Panna nõrguma. Tarretise valmistamine mahlast: 1,5 l mahla 1,2 – 1,5 kg suhkrut Mahl mõõta potti, kuumutada keemiseni, keeta mõni minut. Lisada…

Retseptid 01.08.2015

Sildid: ,

16 tk 60 g riisijahu 50 g kartuli- või maisitärklist 25 g mandlijahu 1 tl guaarakummi või ksantaani 1 tl gluteenivaba küpsetuspulbrit Näpuotsaga meresoola 200 g „Karppisokeri“ 2 muna 200-300 g kirsse (eemalda kivid) 100 g võid 150 ml keefiri Sulata või. Mõõda ühte kaussi kuivained – jahud, tärklis, meresool, guaarakummi ja küpsetuspulber. Võta paar sl kuivainetesegu ning sega kirsside hulka. Teises kausis vahusta munad erütritooliga. Peale vahustamist sega hulka sulatatud või ning keefir, vala…

Retseptid 21.07.2015

Sildid:

Suhkrumass 425 g tuhksuhkrut 1 munavalge 1 sl glükoossiirupit Lisa sõelutud tuhksuhkrule munavalge ja glükoossiirup. Sega lusikaga kuni moodustub ühtlane mass. Sõtku palliks ja aseta tuhksuhkruga ülepuistatud lauale. Sõtku veel kuni 10 min kuni moodustub ühtlane pehme mass. Puista üle tuhksuhkruga ja keera kilesse. Kui soovid suhkrumassi rullida, siis puista küpsetuspaberile tuhksuhkrut. Rulli suhkrumass lahti ning võta sobiva kujuga lilled või liblikad. Lahtirullitud mass kuivab kiiresti. Soovi korral värvi sobivate toiduvärvidega – mahlad, siirupid, punane…

80 g kookosõli 100 g gluteeni- ja piimavaba tumedat šokolaadi 2 muna 1 dl Demerara suhkrut 0,5 tl glueenivaba küpsetuspulbrit vaniljepastat või vaniljepulbrit u. 1 dl riisijahu Glasuur: Gluteeni- ja piimavaba tume- või valge šokolaad   Riisipiimast valge šokolaad (veggo.ee) Kaunistused – nonparellid, strösselid, suhkrutaignast kaunistused (vt. retsepti “Suhkrumassist kaunistused”)… NB! Gluteeni-, piima- ja keemiliste lõhna ja värvainetevabade looduslike nonparellide ja strösselite tootjaks on BioVegan. Sulata kookosõli ja šokolaad vesivannil, sega. Jahuta segu. Vahusta munad,…

1 8 9 10
Veebiaken