Eritoitumine Facebookis

Retseptid

Retseptid 30.08.2018

Sildid: , ,

Toortatra-šokolaadimaius tumedat gluteenivaba šokolaadi idandatud ning kuivatatud toortatrakruupi Idandatud toortatrakruup on kuivatatud toidukuivatis 42 kraadi juures 8-10 tundi.         kuivatatud marju, rabarberikuubikuid, mandlilaastusid või hakitud pähkleid       Kuivatatud kuumaasikad           Kuivatatud aedmaasikaviilud     Sulata šokolaad ning vala ahjuplaadile asetatud küpsetuspaberile. Puista peale idandatud ning kuivatatud tatrakruubid, kuivatatud marjad ning rabarberikuubikud. Aseta jahedasse tahenema. Peale tahenemist lõika või murra sobiva kujuga tükkideks. Säilita suletud purgis.

Maasikajäätis thermomix´ga 300 g külmutatud maasikaid (vaarikaid) 80 g suhkrut 200-300 ml sojajogurtit või kookospiima Peenesta segamiskausis suhkur tuhksuhkruks – 10 sek/ kiirus 10. Lisa külmutatud maasikad ja peenesta 30 sek/ kiirus 5-9. Paigalda segamisanumasse “liblikas”. Lisa taimne jogurt või kookospiim ja vahusta 30 sek/ kiirus 3. Sobib serveerida kohe pehme “jäätisena” või valada pulgakoogivormidesse ning külmutada täiendavalt sügavkülmas.

Retseptid 05.08.2018

Sildid: ,

Marmelaade ja zeleesid võib paksendada ka taimsete paksendajate või tardainetega. Näiteks pektiini, moosisuhkru  või Gelierfix 2:1, mis sisaldab kartuli- ja nooljuuretärklist, agar agarit ning õunapektiini. Karusmarja marmelaad 1 kg tigupressist läbi aetud või varreotstest puhastatud karusmarju 400 g suhkrut 1 pk taimset tardainet õunapektiiniga (Gelierfix 2:1) Pane puhastatud karusmarjad keema. Vee lisamine ei ole vajalik, kui karusmarjad on tigupressist läbi aetud. Aja mass keema, eemalda vaht. Lisa suhkur ning taimne paksendaja. Keeda 5 – 10…

Taimne  šokolaadipuding aquafabat (suhruga vahustatud kaunvilja konservi vedelik)  sulatatud piimavaba tumedat šokolaadi Sega sulatatud šokolaad aquafaba hulka. Vala puding pokaali või vormi ning lase külmkapis taheneda.

Kirsimuffinid (gluteeni- ja piimavaba) 65 minimuffinit ( 1 tk 16 g) 2 dl kirsse (kirsikivid eemaldatud) 2 muna 110 g gluteenivaba jahu Semper Fin Mix 30 g mandlijahu 1 tl psülliumi 1 tl gluteenivaba küpsetuspulbrit 120 ml taimset piima 100 g taimset margariini 100 g Demerara suhkrut 1 tl vaniljesuhkrut näpuotsatäis soola Sega kuivained omavahel. Sega kuivainete hulka ka kirsid. Vahusta taimne margariin suhkruga, vahustamist jätkates lisa munad. Sega hulka taimne piim ning kuivained koos…

Kaks ühes – taimsed tordikaunistused ja peedi-aedoamääre Ühest aedoa konservist saab ära kasutada kõik – konservist pärit vedelik, aedoad ning isegi plekk konservi pliiatsitopsina. Konservi vedelikust saab valmistada taimseid tordikaunistusi ning aedubadest väga head taimset määret. Taimsest beseest tordikaunistused 1 purk (400 g purk) valge aedoakonservi vedelikku (soolata) 150 g suhkrut vaniljepulbrit sidrunimahla toiduvärve Hakka vahustama konservivedelikku. Kui moodustub pehme valge vaht, hakka lisama osade kaupa suhkrut, segu pidevalt edasi vahustades. Lõpupoole lisa vaniljepulber ning…

18 tk Kuigi tatrajahu sisaldab rohkelt süsivesikuid, ei mõjuta toortatrajahust valmistatud küpsetised nii palju veresuhkrut kui rafineeritud nisujahust küpsetised. Toitumisalane teave 100 g kohta: süsivesikuid 55 g kiudaineid 1 g valku 7 g rasva 23 g energia 456 kcal 1 tk  vahvlit annab 7-8 g süsivesikuid (1 tk = 16 g) 60 g kookosõli 60 g Demerara suhkrut 100 g gluteenivaba tatrajahu (u 1,5 dl) RemedyWay või Tõrvaaugu Mahe Talu 2 sl kartulitärklist (paksendaja). 1…

Retseptid 10.03.2018

Sildid: , ,

Taimsed pannkoogid Pannkoogid on serveeritud astelpaju-õunamoosiga, mis on magustatud moosiksülitooliga. Kuna ksülitool on madalam GK, siis mõjutab see veresuhkrut vähem ning sobib kasutamiseks ka diabeedi korral. 250 ml sojapiima 2,5 dl nisujahu 2 tl küpsetuspulbrit 1-2 sl ksülitooli või agaavisiirupit soola praadimiseks kookosõli või taimeõli. kohevamate pannkookide valmistamiseks lisa 0,5 dl vahustatud kikerhernekonservi vedelikku (aquafaba´t) ülepannikookide valmistamiseks lisa 0,5 dl kikerherhernekonservi vedelikku vahustamata kujul Sega kuivained omavahel ning seejärel sega hulka sojapiim ja suhkur. Prae…

Munavaba “omlett” 2 omlletti 1,5 dl kikerhernejahu 150 ml vett 1 mugulsibul 1 tomat soola musta jahvatatud pipart paprikapulbrit (kurkumit) (pärmihelbeid) 1 spl oliiviõli maitserohelist Sega kausis 1,5 dl kikerhernejahu, sool, pipar ja paprikapulber. Lisa vesi ja sega ühtlaseks taignaks. Soovi korral võib lisada maitse järgi lisada kurkumit.  Haki sibul ja tomatid väikesteks tükkideks ja lisa taignale. Pane pann oliiviõliga sooja. Kui õli on kuum siis keera kuumus keskmise peale ja aja taigen pannile laiali….

Retseptid 24.02.2018

Sildid:

Gluteenivaba röstsai 400 g saiajahu segu Peak’s Free From bread mix 2 sl psülliumi 25 g pärmi 400 ml piima/ laktoosivaba piima/ taimset piima või  vett agaavisiirupit või suhkrut 1 tl soola 2 muna 50 g õli Sega jahusegu ja psüllium omavahel. Soojenda piim või vesi käesoojuseni (37 kraadi). Sega vedeliku hulka pärm ning sega kuni pärm on segunenud. Lisa sool, agaavisiirup, õli ning munad. Lisa pool jahukogusest, sega taigent tugevasti kuni taigen tuleb kausi küljest…

1 2 3 4 9
Veebiaken