Eritoitumine Facebookis

Retseptid

Retseptid 03.12.2018

Sildid: ,

Datlite ja Kreeka pähklitega toortatrabatoonid 2,5 dl (1 tass) leotatud, loputatud ning nõrutatud toortatart (soovi korral kuivatatud dehüdraatoris) 120 g võid 120 g Kreeka pähkleid 200 g peeneks hakitud ilma kivideta datleid 150 g tumedat šokolaadi (mandlilaastusid) Pese toortatrakruup jooksva vee all  ja kõrvalda terad, mis tõusevad veepinnale. Jäta ligunema mõneks tunniks kuni üleöö. Loputa ning nõruta hoolikalt. Soovi korral võid toortatart ka idandada või/ ja kuivatada dehüdraatoris. Sega toortatar, hakitud Kreeka pähklid ning hakitud…

Retseptid 03.12.2018

Sildid:

Piparkoogivahvlid tatrajahuga 20 tk 50 g (60 ml) tumedat siirupit 50 g suhkrut 2 tl piparkoogimaitseainet 100 g võid 1 muna 300 ml piima 200 g gluteenivaba tatrajahu 1 tl gluteenivaba küpsetuspulbrit soola Sega kuivained omavahel – tatrajahu ja küpsetuspulber. Pane suhkur ja siirup paksupõhjalisse kastrulisse ning kuumuta, kuni suhkur on sulanud. Lisa piparkoogimaitseaine ja kuumuta veel paar minutit. Võta kastrul tulelt, lisa tükeldatud või ja sega kuni või on sulanud. Lase segul veidi jahtuda…

Vähese süsivesikutesisaldusega tortilla/ pitsapõhi 6-7 tk 2 muna 2 munavalget 150 g toorjuustu/ creme fraiche 1½ tl psülliumi 1 spl kookospähklijahu ½ tl soola 100 g tortilla/ pitsapõhjade toiteväärtus: Energiasisaldus 132 kcal Süsivesikud – 4 g, kiudaineid 2 g; imenduvaid sv – 2 g Rasv – 8 g Valk – 11 g 1 tortilla või pitsapõhi (50 g) sisaldab: süsivesikuid – 2 g, kiudaineid 1 g; imenduvaid sv – 1 g Kuumuta ahi 200° C-ni. Vahusta…

Vähese süsivesikutesisaldusega kuklid 9 tk 60 g (1,5 dl) mandlijahu 20 g (1,5 dl) pofiberi 1,5 sl fiberhuski 2 tl küpsetuspulbrit 1 ml soodat 1 tl soola 2 muna 200 g (2 dl) jogurtit/ hapukoort/  creme fraiche 3 sl kookosõli Soovi korral erinevaid seemneid 100 g toote toiteväärtus: Energiasisaldus 227 kcal Süsivesikud –  14 g, kiudaineid –  8 g; imenduvaid sv 6 g Rasv –  26 g Valk – 9 g 1 kukkel (40 g) sisaldab: Süsivesikuid…

Retseptid 08.10.2018

Sildid: ,

Keedutaignast kõrvitsakuklid  Keedutaigen: 150 ml vett 100 g laktoosivaba võid soola 200 ml kõrvitsapüreed 150 g gluteenivaba jahusegu + 1 tl psülliumi 3-4 muna Sega kuivained omavahel. Kuumuta vesi koos või ja soolaga paksupõhjalises keedunõus keemiseni. Eemalda nõu tulelt ja lisa keevale vedeliku-või segule kogu jahukogus korraga, sega hoolikalt kuni moodustub taignapall. Tõsta nõu tagasi tulele ja kuumuta tainast tasasel tulel umbes 5 minutit kogu aeg segades, kuni tainas moodustab ühtlase massi ja lööb keedunõu…

Kukeseenepirukas (gluteeni- ja laktoosivaba) Muretaigen: 100 g laktoosivaba või 1 muna soola 150 g gluteenivaba jahusegu Semper FIN MIX 1 tl Fiber Husk 1 tl gluteenivaba küpsetuspulber Täidis: kukeseened sool laktoosivaba või  (võib asendada kukeseenehoidisega) 1 muna 50-100 ml laktoosivaba vahukoort Näpi toapehme või kuivainete ja munaga ühtlaseks taignaks. Pane külmkappi tahenema. Tükelda puhastatud kukeseened ning kuumuta kuival pannil kuni enamus veest on aurustunud. Lisa või ja sool ning kuumuta läbi. Vajuta taigen vormi põhja ja…

Kreegi-suvikõrvitsa moos 2,5 kg kreeke 1 kg suvikõrvitsat (puhastatud) 1 kg suhkrut 1 pk moosipaksendajat (õunapektiin) Keeda kreegid vähese veega pehmeks, eralda kivid. Pane puhastatud suvikõrvitsakuubikud vähese veega potti keema. Keeda kuni suvikõrvits on pehme, püreesta. Lisa kividest eraldatud kreegid ning suhkur koos moosipaksendajaga, keeda 10 minutit. Tõsta steriliseeritud purkidesse ning sulge õhukindlalt.

Retseptid 03.09.2018

Sildid:

Suvikõrvitsa-astelpajumoos (“3 sõpra S.A.E.”) Kolm ühel ajal valmivat vilja, mis imehästi sobivad kokku ühte purki. Vali suvikõrvits, mis ei oleks ülevalminud (veel pehme koorega). Ülevalminud suvikõrvitsa viljaliha ei jäta hoidisele siidjat tekstuuri. Oma konsistentsilt meenutab see hoidis kookospiimaga valmistatud moose. 1,6 kg suvikõrvitsat (puhastatud) 0,650 kg astelpajusid Paar ebaküdooniat 0,6 kg moosisuhkrut 3-4 vaniljekauna Koori ning puhasta suvkõrvitsad, tükelda kuubikuteks. Puhasta ebaküdooniad ning viiluta. Pane astelpajud vähese veega keema ning keeda mõni minut. Aja läbi…

Retseptid 30.08.2018

Sildid: , ,

Toortatra-šokolaadimaius tumedat gluteenivaba šokolaadi idandatud ning kuivatatud toortatrakruupi Idandatud toortatrakruup on kuivatatud toidukuivatis 42 kraadi juures 8-10 tundi.         kuivatatud marju, rabarberikuubikuid, mandlilaastusid või hakitud pähkleid       Kuivatatud kuumaasikad           Kuivatatud aedmaasikaviilud     Sulata šokolaad ning vala ahjuplaadile asetatud küpsetuspaberile. Puista peale idandatud ning kuivatatud tatrakruubid, kuivatatud marjad ning rabarberikuubikud. Aseta jahedasse tahenema. Peale tahenemist lõika või murra sobiva kujuga tükkideks. Säilita suletud purgis.

Maasikajäätis thermomix´ga 300 g külmutatud maasikaid (vaarikaid) 80 g suhkrut 200-300 ml sojajogurtit või kookospiima Peenesta segamiskausis suhkur tuhksuhkruks – 10 sek/ kiirus 10. Lisa külmutatud maasikad ja peenesta 30 sek/ kiirus 5-9. Paigalda segamisanumasse “liblikas”. Lisa taimne jogurt või kookospiim ja vahusta 30 sek/ kiirus 3. Sobib serveerida kohe pehme “jäätisena” või valada pulgakoogivormidesse ning külmutada täiendavalt sügavkülmas.

1 2 3 4 10
Veebiaken